Anneline: paardrijden met kinderreuma kan

Anneline heeft kinderreuma, maar dat houdt haar niet tegen om paard te rijden

Wie de voorbije jaren mee ging op kamp of deelnam aan een ORKA activiteit herinnert zich vast nog wel   Anneline en haar broer Alexander. 

Ondertussen zijn ze allebei tiener en 'gebeten' door het paardrijd-virus: ze nemen deel aan jumping wedstrijden en spenderen al hun vrije tijd op de manège. 

Anneline haalde zelfs de ponyrubriek van een grote website: 

We zijn bij ORKA super-fier op Anneline en Alexander en wensen hen nog veel plezier met hun pony's Eagle en Levista! 

Het is belangrijk dat kinderen met artritis, zodra dat mogelijk is, aan sport doen. Wij adviseren om een sport te kiezen die het kind graag doet. Sommige sporten zijn iets meer aan te raden dan andere, maar alle sporten dragen bij tot een goede spier- en gewrichtsfunctie. De arts of de kinesitherapeut kan helpen bij het kiezen van een geschikte sport.

Anneline: paardrijden met kinderreuma kan

Maak kennis met JIA, het elfje!

Hebben jullie onze campagne rond kinderreuma al gespot op Facebook en Instagram? Via deze campagne willen we de buitenwereld laten zien met welke uitdagingen onze kids dagelijks geconfronteerd worden. Elfje JIA neemt je mee in het leven van kinderen en tieners met reuma.

Informeren, ontmoeten, sensibiliseren… De Hut van Mare

Informeren, ontmoeten, samenwerken en sensibiliseren, dàt zijn de pijlers waarop onze ORKA werking steunt. En wat een geweldige tijden voor ORKA! Bij het uitsturen van deze nieuwsbrief kunnen wij heel tevreden terugblikken op activiteiten binnen deze drie werkvelden.

De lange weg naar diagnose: een kleuter met kinderreuma

Reportage: Thiebo is een rustige baby totdat hij de leeftijd krijgt waarop andere baby's beginnen kruipen. Hij wordt huilerig en wil niet staan of stappen. Pas wanneer hij 22 maand is wordt er kinderreuma vastgesteld. Op dat ogenblik is er al schade aan zijn knietje.

Reportage: Peuter Imke heeft kinderreuma

Tweeling Imke en Thiemen zijn vrolijke peuters, tot Imke een dikke knie krijgt, die leidt tot de diagnose kinderreuma. Het is moeilijk voor Thiemen om te begrijpen waarom zijn zusje soms niet goed met hem kan spelen. Gelukkig zijn er medicijntjes die haar pijntjes beter maken.

Reportage: een blik in het leven van kinderen met reuma

Reportage Focus TV/WTV werpt een blik in het leven van kinderen met reuma en laat ook prof. Dr. Dehoorne aan het woord

Achttien en reuma: e-dagboek van een studente met reuma

In 2014 houdt een achttienjarige studente met reuma een jaar lang een dagboek bij dat gepubliceerd wordt via de website van ORKA. 52 weken boeiende verhalen gebundeld in een e-boek.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x