Achttien en reuma: e-dagboek van een studente met reuma

e-boek cover: 18 en reuma - Wandel je even in mijn schoenen? 

Aïda vertelt over haar leven als studente met reuma

Aïda is 18 wanneer ze in 2014 een dagboek bijhoudt voor ORKA en openhartig vertelt over haar leven als studente met reuma.

Toen de website www.ikhebreuma.be aan vernieuwing toe was en werd vervangen door www.kinderreuma.org, konden we het dan ook niet over ons hart krijgen om haar verhaal te laten verloren gaan. Zes jaar na het schrijven blijven haar teksten hartverwarmend én relevant.

Veel leesplezier!

Team ORKA;
Kathleen, Petra, Jimmy, Hubert Anneke en Veerle

18 en reuma: wandel je even in mijn schoenen? 


Achttien en reuma: e-dagboek van een studente met reuma

Maak kennis met JIA, het elfje!

Hebben jullie onze campagne rond kinderreuma al gespot op Facebook en Instagram? Via deze campagne willen we de buitenwereld laten zien met welke uitdagingen onze kids dagelijks geconfronteerd worden. Elfje JIA neemt je mee in het leven van kinderen en tieners met reuma.

Informeren, ontmoeten, sensibiliseren… De Hut van Mare

Informeren, ontmoeten, samenwerken en sensibiliseren, dàt zijn de pijlers waarop onze ORKA werking steunt. En wat een geweldige tijden voor ORKA! Bij het uitsturen van deze nieuwsbrief kunnen wij heel tevreden terugblikken op activiteiten binnen deze drie werkvelden.

De lange weg naar diagnose: een kleuter met kinderreuma

Reportage: Thiebo is een rustige baby totdat hij de leeftijd krijgt waarop andere baby's beginnen kruipen. Hij wordt huilerig en wil niet staan of stappen. Pas wanneer hij 22 maand is wordt er kinderreuma vastgesteld. Op dat ogenblik is er al schade aan zijn knietje.

Reportage: Peuter Imke heeft kinderreuma

Tweeling Imke en Thiemen zijn vrolijke peuters, tot Imke een dikke knie krijgt, die leidt tot de diagnose kinderreuma. Het is moeilijk voor Thiemen om te begrijpen waarom zijn zusje soms niet goed met hem kan spelen. Gelukkig zijn er medicijntjes die haar pijntjes beter maken.

Reportage: een blik in het leven van kinderen met reuma

Reportage Focus TV/WTV werpt een blik in het leven van kinderen met reuma en laat ook prof. Dr. Dehoorne aan het woord

Anneline: paardrijden met kinderreuma kan

Anneline heeft misschien wel kinderreuma, maar dat houdt haar niet tegen om haar hobby te beoefenen: paardrijden. Dankzij wetenschappelijk onderzoek en nieuwe medicatie is haar reuma onder controle en houdt niets haar nog tegen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x