Thomas More Bachelorproef Toegepaste psychologie 2021

Beleving psychologische hulp bij chronische ziekte (kinderreuma)

In academiejaar 2020-2021 gingen 6 studenten van de richting Toegepaste Psychologie aan de hogeschool Thomas More in Antwerpen na hoe ouders omgaan met de reumatische aandoening van hun kind of jongere en welke rol het - al dan niet - inschakelen van psychologische begeleiding voor zichzelf, hun kind of hun gezin hierin kan spelen.

ORKA werkte mee aan dit onderzoek omdat we overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van het in kaart brengen van ervaringen van ouders en kinderen. Ook de artsen in de verschillende ziekenhuizen hebben meegewerkt om de vragenlijst te verdelen.

We zijn dan ook blij dat we jullie het resultaat van deze samenwerking mogen presenteren: er werd een informatieve folder gemaakt over de rol van psychologische begeleiding bij het omgaan met kinderreuma. 

Binnenkort is deze folder beschikbaar bij de kinderreumatologen, maar ondertussen kunnen jullie deze hier al raadplegen. 


Ook in het nieuwe academiejaar zal ORKA samenwerken met Thomas More studenten uit de richting Toegepaste psychologie: hou deze pagina dus zeker in het oog, of beter nog: schrijf je in op onze mailinglijst of volg ons op Facebook of Instagram zodat je geen enkel bericht mist. 

Thomas More Bachelorproef Toegepaste psychologie 2021
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x