Virtuele tearoom

We mogen elkaar niet vastpakken, maar we laten jullie niet los!

We hebben u gemist. En aan de berichtjes te zien, missen jullie ons ook. We zien u liever ‘echt’, maar omdat het nog wel even zal duren eer dat weer (veilig) kan, werken we aan een online aanbod. 

Virtuele tearoom

Hoe:

Pak een tas koffie of thee en zet u (in uw zetel, aan tafel... kortom: ergens bij u thuis)

Wat:

Bijpraten in een klein groepje

Wie:

Ouders van reumakinderen en -adolescenten

Thema:

Hoe gaat het nu met uw kind (en met u)?

Maximum 6 deelnemers (we breiden het aantal sessies uit indien nodig)

Inschrijven voor de tearoom kan via onderstaand formulier: wees er snel bij, want enkel de eerste 6 kunnen deelnemen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen organiseren we bijkomende sessies.

Virtuele tearoom

ORKA zomerkamp 2021

In 2021 vindt het ORKA zomerkamp voor kinderen en jongeren (tussen 7 en 17 jaar) met een reumatische, auto-immune of auto-inflammatoire ziekte plaats van zaterdag 24 juli tem donderdag 29 juli op een gezellige (nieuwe) locatie in de Vlaamse Ardennen.

Agenda

ORKA biedt activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als ouders de kans krijgen om in een aangename sfeer in contact te komen met lotgenoten. Het is geweldig hoe kinderen openbloeien wanneer ze ervaren dat ze niet de enige zijn met reuma, en ondervinden waartoe ze in staat zijn.

Rond de (virtuele) Tafel met artsen

Tijdens een rondetafel met artsen gaan we in dialoog met een kinderreumatoloog: tijdens deze interactieve sessies komen vragen aan bod die tijdens een consultatie vaak niet gesteld worden. Op 24 februari 2021 gaan we online in gesprek met artsen uit Antwerpen en Brussel.

Sterren op de gymvloer

Deze activiteit nodigt kleuters uit om een bewegingsparcours te verkennen onder begeleiding van een ervaringsdeskundige begeleider.

ORKA zomerkamp 2020

In 2020 bezorgde ons vrijwilligersteam een welkome adempauze door het inrichten van een corona-veilig zomerkamp voor kinderen en jongeren (tussen 7 en 17 jaar) met een reumatische, auto-immune of auto-inflammatoire ziekte

Gezinsdag

De ORKA gezinsdag combineert lotgenotencontact voor gezinnen met een kind of jongere met reuma met een bewegingsactiviteit: blotevoetenpad, avonturentocht, waterfietsen, klimparcours: kinderen en jongeren, broers, zussen en ouders worden uitgedaagd om hun grenzen te ontdekken en verleggen.

Educatiesessies: Reuma bij kinderen

De ORKA kern bestaat uit ervaringsdeskundige ouders en jongeren. Enkele van onze vrijwilligers werden door ReumaNet opgeleid tot patiënt expert in de reumatologie. Zij bieden educatie over reuma via interactive sessies bij verenigingen, basis-, middelbare- en hogescholen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x