Rond de (virtuele) Tafel met artsen

Woensdag 24 februari 2021 om 19u

met de artsen van het Antwerpse centrum voor kinderreumatologie en autoimmuunziekten

Traditioneel organiseren we elk jaar een een rondetafel met artsen. In 2018 hielden we deze in met de artsen van UZ Gent, in 2019 in UZ Leuven en op 24 februari 2021 organiseren we deze online met de artsen van het Antwerpse centrum voor kinderreumatologie en auto-immuunziekten. Dr. Joos werkt in Antwerpen en Gent, dr. Ogunjimi werkt in Antwerpen en Brussel.

Tijdens deze sessies kunnen ouders vragen stellen die vaak tijdens een consultatie niet aan bod komen. Alles wat je dus altijd al aan de arts hebt willen vragen? Laat maar komen!

De sessie zal worden opgenomen en achteraf beschikbaar gemaakt worden. 

Deelnemers kunnen op voorhand vragen insturen. Wie tijdens de sessie een vraag wil stellen kan dat via de chatfunctie: de moderator zal deze vragen voorlezen aan de arts. Op die manier blijft de privacy van de deelnemers gegarandeerd.

Inschrijving

Door in te schrijven voor de sessie bevestig je op de hoogte te zijn dat de sessie wordt opgenomen en online geplaatst wordt om opnieuw te beluisteren/bekijken. De gegevens die je geeft in dit formulier worden enkel gebruikt in het kader van deze activiteit en worden achteraf niet bewaard.

Rond de (virtuele) Tafel met artsen

ORKA zomerkamp 2021

In 2021 vindt het ORKA zomerkamp voor kinderen en jongeren (tussen 7 en 17 jaar) met een reumatische, auto-immune of auto-inflammatoire ziekte plaats van zaterdag 24 juli tem donderdag 29 juli op een gezellige (nieuwe) locatie in de Vlaamse Ardennen.

Agenda

ORKA biedt activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als ouders de kans krijgen om in een aangename sfeer in contact te komen met lotgenoten. Het is geweldig hoe kinderen openbloeien wanneer ze ervaren dat ze niet de enige zijn met reuma, en ondervinden waartoe ze in staat zijn.

Sterren op de gymvloer

Deze activiteit nodigt kleuters uit om een bewegingsparcours te verkennen onder begeleiding van een ervaringsdeskundige begeleider.

ORKA zomerkamp 2020

In 2020 bezorgde ons vrijwilligersteam een welkome adempauze door het inrichten van een corona-veilig zomerkamp voor kinderen en jongeren (tussen 7 en 17 jaar) met een reumatische, auto-immune of auto-inflammatoire ziekte

Gezinsdag

De ORKA gezinsdag combineert lotgenotencontact voor gezinnen met een kind of jongere met reuma met een bewegingsactiviteit: blotevoetenpad, avonturentocht, waterfietsen, klimparcours: kinderen en jongeren, broers, zussen en ouders worden uitgedaagd om hun grenzen te ontdekken en verleggen.

Educatiesessies: Reuma bij kinderen

De ORKA kern bestaat uit ervaringsdeskundige ouders en jongeren. Enkele van onze vrijwilligers werden door ReumaNet opgeleid tot patiënt expert in de reumatologie. Zij bieden educatie over reuma via interactive sessies bij verenigingen, basis-, middelbare- en hogescholen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x