Educatiesessies: Reuma bij kinderen

Informatieve sessies over leven met kinderreumatische aandoeningen

Sensibiliseren omtrent kinderreuma ligt ons nauw aan het hart. Lezingen en sessies geven rond reuma bij kinderen is daar een essentieel onderdeel van. 

Op vraag van ouders en scholen geven we educatieve sessies over leven met kinderreuma. Dit kan zijn in een school of klas waar een kind of jongere met reuma zit, maar dit kan ook in een school of klas zijn waar er gewerkt wordt rond een goed doel. We hebben ook al sessies gegeven in scholen waar een sponsorloop georganiseerd wordt ten voordele van kinderen of jongeren met reuma. 

In hogescholen geven we vooral sessies aan richtingen waar dit relevant is: zo werden we bijvoorbeeld al enkele keren gevraagd door de Erasmus hogeschool om een sessie te geven voor toekomstige ergotherapeuten, radiologen en optometristen. 

Ook verenigingen kunnen bij ons terecht om een sessie te boeken: iedereen die een hart heeft voor kinderen en jongeren met reuma is welkom om een aanvraag in te dienen. We denken graag mee om een sessie samen te stellen op maat van jouw organisatie.

Sessie over reuma bij kinderenSessie over reuma bij jongerensessie over kinderreuma voor professionelen
Interactieve sessie met lagere schoolkinderen
Inzicht geven in het leven van kinderen en jongeren met reuma aan hogeschoolstudenten
De stem van de patiënt vertolken tijdens een Europese bijscholing voor kinderreumatologen


Afhankelijk van de vraag, zijn deze sessies gratis, of tegen een onkostenvergoeding. Al is een bijdrage voor ORKA steeds welkom zodat we kinderen met reuma kunnen blijven ondersteunen!

In het gedeelte Sensibilisering delen we enkele verhalen van kinderen met reuma. 

Educatiesessies: Reuma bij kinderen

ORKA zomerkamp 2021

In 2021 vindt het ORKA zomerkamp voor kinderen en jongeren (tussen 7 en 17 jaar) met een reumatische, auto-immune of auto-inflammatoire ziekte plaats van zaterdag 24 juli tem donderdag 29 juli op een gezellige (nieuwe) locatie in de Vlaamse Ardennen.

Agenda

ORKA biedt activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als ouders de kans krijgen om in een aangename sfeer in contact te komen met lotgenoten. Het is geweldig hoe kinderen openbloeien wanneer ze ervaren dat ze niet de enige zijn met reuma, en ondervinden waartoe ze in staat zijn.

Rond de (virtuele) Tafel met artsen

Tijdens een rondetafel met artsen gaan we in dialoog met een kinderreumatoloog: tijdens deze interactieve sessies komen vragen aan bod die tijdens een consultatie vaak niet gesteld worden. Op 24 februari 2021 gaan we online in gesprek met artsen uit Antwerpen en Brussel.

Sterren op de gymvloer

Deze activiteit nodigt kleuters uit om een bewegingsparcours te verkennen onder begeleiding van een ervaringsdeskundige begeleider.

ORKA zomerkamp 2020

In 2020 bezorgde ons vrijwilligersteam een welkome adempauze door het inrichten van een corona-veilig zomerkamp voor kinderen en jongeren (tussen 7 en 17 jaar) met een reumatische, auto-immune of auto-inflammatoire ziekte

Gezinsdag

De ORKA gezinsdag combineert lotgenotencontact voor gezinnen met een kind of jongere met reuma met een bewegingsactiviteit: blotevoetenpad, avonturentocht, waterfietsen, klimparcours: kinderen en jongeren, broers, zussen en ouders worden uitgedaagd om hun grenzen te ontdekken en verleggen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x