Agenda

ORKA biedt activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als ouders de kans krijgen om in een aangename sfeer in contact te komen met lotgenoten. Het is geweldig hoe kinderen openbloeien wanneer ze ervaren dat ze niet de enige zijn met reuma, en ondervinden waartoe ze in staat zijn.

Als gevolg van COVID-19 moesten we noodgedwongen onze activiteiten uitstellen of annuleren, maar we willen toch een ruwe schets geven van onze plannen. We houden jullie via de nieuwsbrief op de hoogte van onze verdere plannen. Nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Hier is je kans!

Agenda

Februari/maart 2021 - Virtuele rondetafel met artsen (datum nog te bevestigen)

De paasactiviteit in Volkssterrenwacht Urania die in 2020 gepland was hebben we jammer genoeg moeten uitstellen, hopelijk kan dit in 2021 wél doorgaan

Educatiesessies: op aanvraag, momenteel zoveel mogelijk online

Sterren op de gymvloer: Nieuwe datum nog te bepalen afhankelijk van de evolutie van de corona pandemie

ORKA Zomerkamp 2021: nog te bepalen

Gezinsdag: laatste weekend van augustus of eerste weekend van september

ReumaMama's en -Papa's: dit is een activiteit in samenwerking met ReumaNet waar we de voorkeur geven aan fysieke aanwezigheid. 


Agenda

ORKA zomerkamp 2021

In 2021 vindt het ORKA zomerkamp voor kinderen en jongeren (tussen 7 en 17 jaar) met een reumatische, auto-immune of auto-inflammatoire ziekte plaats van zaterdag 24 juli tem donderdag 29 juli op een gezellige (nieuwe) locatie in de Vlaamse Ardennen.

Rond de (virtuele) Tafel met artsen

Tijdens een rondetafel met artsen gaan we in dialoog met een kinderreumatoloog: tijdens deze interactieve sessies komen vragen aan bod die tijdens een consultatie vaak niet gesteld worden. Op 24 februari 2021 gaan we online in gesprek met artsen uit Antwerpen en Brussel.

Sterren op de gymvloer

Deze activiteit nodigt kleuters uit om een bewegingsparcours te verkennen onder begeleiding van een ervaringsdeskundige begeleider.

ORKA zomerkamp 2020

In 2020 bezorgde ons vrijwilligersteam een welkome adempauze door het inrichten van een corona-veilig zomerkamp voor kinderen en jongeren (tussen 7 en 17 jaar) met een reumatische, auto-immune of auto-inflammatoire ziekte

Gezinsdag

De ORKA gezinsdag combineert lotgenotencontact voor gezinnen met een kind of jongere met reuma met een bewegingsactiviteit: blotevoetenpad, avonturentocht, waterfietsen, klimparcours: kinderen en jongeren, broers, zussen en ouders worden uitgedaagd om hun grenzen te ontdekken en verleggen.

Educatiesessies: Reuma bij kinderen

De ORKA kern bestaat uit ervaringsdeskundige ouders en jongeren. Enkele van onze vrijwilligers werden door ReumaNet opgeleid tot patiënt expert in de reumatologie. Zij bieden educatie over reuma via interactive sessies bij verenigingen, basis-, middelbare- en hogescholen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x